Otomatik Su Çeşmesi

Otomatik su çeşmesi dendiğinde sakın aklınıza sensörlü veya elektrikli bir şey gelmesin. Mekanik olarak çalışan ve kesinlikle fiziksel olarak çalışan bir sistem.

Sistemi kurmak oldukça zor fakat kullanması da oldukça kolay. Sistem tamimiyle denge üzerine kurulmuş. Bir bidonu yüksek bir yere bağladıktan sonra bir sopa yardımı ile dengesini sağlayıp sopanın arkasına bağladığımız ağırlık ile hafif hafif su dökülmesini sağlayacağız. Suyun az dökülmesi için de bir hortumdan yararlanacağız. Suyun dengesi bozulduğunda ise yine eski konumuna geri dönecek ve suyun akması duracaktır.

Aşağıya ekleyeceğimiz ve vereceğimiz ufak bilgilerle daha iyi anlayacağınıza eminim.

Sistem tam olarak resimde göründüğü gibi kuruluyor. Yüksek bir yere tutturulmuş bidon bir sopa ile devrilme pozisyonuna getirilip suyun akması sağlanıyor daha sonra bırakıldığında ise yine eski pozisyonuna dönen bidondan su akışı kesiliyor.

Sopanın ucunun eğilmesi için bir pedal benzeri basamak koyabilirsiniz. Pedala basıldığında sopanın ucu yere eğilir ve bidondan su dökülür. Pedaldan ayağınızı çektiğinizde ise yine eski haline gelerek suyun akmasını durdurabilirsiniz.

.

.

.

Bidonun aşağı yukarı hareketini sağlamak için şeklideki gibi iki ayrı noktadan bağlamanız gerektiğini unutmayın.

.

.

.

.

.

.

Bidondan suyun hortuma geçmesi için küçük bir musluk ucu kullanabilirsiniz. Bunun etrafını silikonla veya başka bir malzemeyle kapatarak su sızmasını engelleyebilirsiniz.

.

.

.

.

.

.

Bidonun tekrar dengeye gelmesi için bir ağırlık koymanız gerekiyor. Buraya isterseniz başka bir ağırlık da koyabilirsiniz fakat en kolay olanı bir şişenin içine doldurulmuş kum olacaktır.

.

.

.

.

.

.

Sistemi denemek için birkaç deneme yapmak zorunda kalabilirsiniz. İplerin sopadan kaymaması için de gerekli önlemleri almanız gerekmekte bunu unutmayın.

.

.

.

.

.

.

Bağlantıları kaymayacak şeklide yapmalısınız.

.

.

.

.

.

.

.

En uca bağladığınız hortumu iple sıkmanız durumunda suyun akmasına engel olacaktır onun için bir gevşek bırakmalısınız.

 

 

 

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir