Güneş ışınları renkli gözlüleri daha çok etkiliyor

Güneş ışınları,renkli gözlülere daha fazla zarar veriyor.Dünyagöz Altunizade’den Op. Dr. Levent Akçay, güneşin yüzünü tam olarak gösterdiği yaz mevsiminde güneş ışınlarının şapka ve güneş gözlüğü takmayan kişilerde kalıcı görme hasarı oluşturabileceğini söyledi. Op. Dr. Akçay, “Açık renkli gözlerde az olan melanin pigmenti vücudumuzu ultraviyoleye karşı koruyan bir yapı taşıdır. Bu nedenle açık gri ve mavi gözler …

Çoçuklarımıza nasıl davranmalıyız?

                                        Çoçuklarımıza nasıl davranmalıyız? ”Çoçuğuna gerçek servet bırakmak isteyen anne ve babalar,ona iyi dinlemeyi öğretsin” demiştir Publilus Syrus adlı Suriyeli yazar.Çoçuklarımızı yetiştirirken onları doğru davranışlarda bulunarak gelişimlerine olumlu yönde katkı sağlamış oluruz.Ailede çoçuklara nasıl davranılırsa aynı oranda gelişim …

Amalgam dolgu zararları

Amalgam dolgu  zararlarını Prof.Dr. İ.Ayhan Şengil şöyle açıklıyor:                                        AMALGAM DOLGU ve CIVA TEHLİKESİ Amalgam dolgu nedir? önce bunu açıklayalım.Amalgam dolgu, çok dayanıklı ve ekonomik bir dolgu maddesidir; fakat görünümü estetik değildir. Amalgam dolgu, yüzde 70 gümüş, yüzde …

Kemik erimesi tedavisi

Kemik erimesi özellikle yaşlılarda sık rastlanan bir hastalıktır.Bir vatandaşımız kemik erimesine karşı ilginç bir yöntem bulmuş.Bu tedaviyi,denemekte fayda var,nasıl olsa zararı yok diyerek bu hastalığı yaşayanlara tavsiye ediyor.Kemik erimesine karşı doğal çözüm yazısı aşağıdadır: Yıllarca yoğun kemik erimesi tedavisi görürken, devlet bunun ilaçlarını vermeme kararı aldı biz emeklilere. Bu arada ben yoğurdu çok çok sevdiğim …

Damla Su gerçekleri

Ülkemizde faaliyet gösteren Damla Su CocaCola’nındır.Damla Su ile ilgili çarpıcı iddalar yapılmaktadır.İşte Damla Su gerçekleri: PEK ÇOK RESTORANDA VEYA LOKANTADA FİKRİNİZİ SORMADAN, DAMLA SUYU GETİRİP HEMEN AÇIYORLAR… Dün gece eve dönerken su almak üzere markete uğradım, görevliye şöyle sordum: 1,5 lt. su var mı? Ama Turkuaz/Damla dışında lütfen Turkuaz çıktığından beri bu şekilde su alıyordum …

Yanığa karşı un tedavisi

                                 Yanığa karşı un tedavisi Sosyalmedyada paylaşılan bir yazı dikkatimi çekti.Yanığa ne iyi gelir? sorusuna ilginç bir yanıt verilmiş.Yanık tedavisinde ne kadar etkili olduğunu tam olarak test etmiş değilim ama denemekte fayda var.Unun içine yanan uzvumuzu sokarak tedavi yapılmış olunuyor.İşte …

Yoğurt alırken nelere dikkat etmeliyiz?

                   Yoğurt alırken nelere dikkat etmeliyiz? Yoğurt sofralarımızın vazgeçilmez bir yardımcı yiyeceğimizdir.Yoğurtsuz sebze kızartmasını biraz zor yiyeriz.Ayran yapmak isteyince yoğurt satın alırız.Ama aldığımız,tüketiğimiz yoğurtlar ne kadar sağlıklı hiç düşündünüz mü? Yoğurt alırken sadece son kullanma tarihine bakmak sizce yeterli mi? Yoğurt satın alırken sadece son kullanım tarihlerine …

Ağız kokusundan kurtulma yolları

                          Ağız kokusundan kurtulma yolları Ağız kokusu çoğu insanın sorunudur.Ağız kokusundan kurtulmak için ağız kokusu spreyi gibi alternatif çözüm yolları kualllanılmaktadır.                           Ağız ve Kötü nefes kokusunun ve basit çözümü Toplumda …

Unutkanlık neden olur?

                                                        Unutkanlık neden olur? Unutkanlık genelde  yaşlılarda rastlansa da,daha genç yaşlarda da görülmektedir.Unutkanlık hastalığına demans denir.Alzheimer hastalığı, demansın en sık nedenidir.Unutkanlık,Alzheimer hastalığının habercisi olduğu kanısı yanlıştır.Psikiyatri uzmanı Dr.Meltem Baş …

Yumruk sıkmak ne işe yarar?

                         Yumruk sıkmak ne işe yarar? Yumruk sıkmak genelde sinirlenme ifadesidir.Yumruklarımızı sıkmamızın sadece dövüşte işe yaradığını sanıyorsanız;yanılıyorsunuz.Hatta sağ ve sol yumruğumuzu sıkmanın bile ayrı fonksiyona sebep veriyor,Amerikalı psikologlar, sağ yumruğun 90 saniye süreyle sıkılmasının hafıza oluşumuna yardımcı olduğunu, aynı işlemin sol yumrukta yapılmasının ise …

Sağlıklı beslenme

Ne kadar sağlılıklı beslenme alışkanlıklarımızı arttırırsak o kadar sağlıklı oluruz.Sağlıklı beslenme sadece kalorisi düük gıdalar ile beslenme biçimi asla değildir.İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay çıkardığı kitabında geniş ve detaylı bir şekilde bu önemli konulara değiniyor.Canan Karatay, diyet ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.Yemek öğünlerinin,8-10 öğün değil, günde iki öğün olduğunu belirtiyor. İşte Karatay’dan …

Bal ve tarçın karışımı

Bal  ve tarçın karışımı en faydalı karışımlardan biriridir.Bal ve Tarçın karışımının birçok hastalıklara iyi geldiği saptanmıştır. Eski Yunan tıbbında olduğu kadar Ayurvedik tıpta da Bal,asırlarca hayati ilaç olarak kullanılmıştır. Bugünün bilim adamları birçok hastalıkların tedavisinde Balı çok etkili bir ilaç olarak kabul etmişlerdir. Bal hertürlü hastalıkta herhangi bir yan etkiye sebep olmaksızın kullanılabilmektedir. Bugünün tıp …

Zeytin çekirdeğinin faydaları

Kahvaltılarımızın vazgeçilmezi zeytin tam doğal ilaç,sağlık kaynağıdır.Bu yazımızda zeytin çekirdeğinin faydalarını inceleyeceğiz.Zeytinin kendisi kadar,zeytin çekirdeği de faydaları çoktur.Zeytin çekirdeğini çekirdeği ile yiyen bir kişi şöyle bir hikaye şöyle anlatmaktadır: Arkadaşlar kendi hayatımda ve yakınlarımın hayatında yaklaşık 5 yıldan beri denenmiş olan ve hiç bir yan etkisi olmayan mucizevi bir tedavi yöntemini paylaşmak istiyorum. Yıl 2003 te ben …

Kendi kendini ameliyat yapan doktor

İnsanoğlunun başına ne geleceği belli olmuyor.Çaresizlik insana büyük başarılı çalışmalara sevk ediyor.Bir doktoru kendi kendini ameliyat yaptırtta biliyor.Kendi kendini ameliyet yapan doktor bu işi nasıl başardığına da hayret etmiştir herhalde. Rus doktoru Dr.Leonid Rogozov, dünyada eşi görülmedik bir ameliyat yaparak tıp tarihihe girdi. Bu inanılmaz hikaye 1961 yılında meydana geldi.Bir araştırma için Sibirya’da bulunan doktorda …