Öğrenci Koçu Ne Yapar?

Artık sürekli aynı soruyu cevaplamaktan yoruldum bende  burada paylaşmak istedim. Öğrenci koçu ne yapar sorusunu en iyi bir hikaye ile anlatabiliriz. İşte hikayemiz:

Bir gün yaşlı bir bilge bir köyden geçerken durmuş ve köylülerden su istemiş. Bilgeye suyu bir çocuk getirmiş. Bilge suyu içtikten sonra çocuğa teşekkür etmiş ve ona herhangi bir konuda yardım edip edemeyeceğini sormuş. Çocuk ise biraz düşündükten sonra yardım etmesini istemiş ve bilgeyi eve götürmüş.

Sobanın başında oturan anne ve abisini göstermiş ve başlamış anlatmaya. Babam bize 17 tane eşek bıraktı ve bu dünyadan ayrıldı. Fakat nasihatına göre yarısını annem 1/3’ünü abim ve 1/9 unu benim almam gerek. Fakat eşekleri parçaladığımızda eşekler bir işe yaramayacağı için biz de sonuca ulaşamadık demiş.

Bilge biraz düşündükten sonra başlamış çözüme. Şimdi benim eşeği size vereyim ve 18 eşeğiniz olsun. Yarısı yani 9 tanesini anne alsın, 1/3’ü yani 6 tanesini abin alsın ve 1/9’unu yani 2 tanesini de sen al demiş.

Çocuk hesaplamış 9 +6+2 = 17. Bilgeye dönmüş; “17 eşek yaptı fakat 1 eşek arttı” demiş. Bilge de gülümseyerek “O zaman verin eşeğimi de ben gideyim” demiş.

İşte öğrenci koçu da bu bilge gibidir. Öğrencinin hayatına girer ve hayatından çıktığında öğrencide bir değişiklik olmaz. Koçluk sürecinde öğrenci gelişir ve hedeflerine ulaşır.

Öğrenciler! Hedeflerinize ulaşmak sizce ne kadar değerli?

Öğretmenler! Öğrencilerinizin hedeflerine ulaşması sizce ne kadar değerli?

Veliler! Çocuğunuzun hedeflerine ulaşması sizce ne kadar değerli?

Sohbete katılın

2 yorum

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  1. Hocam örneğiniz çok güzel açıklamış,
    evet veliler öğrenciler bu idealleri, hedefleri fazlasıyla hissediyorlar ama farkında olamıyoruz maalesef.
    işte bu vatan evlatlarının içindeki potansiyel gücü çıkaracak öğretmenlere ihityacımız var.