Hoş geldin 2013!

Kıyamet kopacak mı kopmayacak mı tartışmaları arasında yaklaştık yılbaşına. Baktık ki kıyamet kopmuyor o zaman yeni yılı kutlayalım moduna geçtik hemen. Elimize listeleri alıp yeme içme ve eğlenme mekanlarına bakar olduk. Sonuç olarak özel bir gün ve özel kişilerle bugünü geçirmek gerekir. Diğer günlere göre sıradan değil.

Tabi bu sıradanlık neye göre? Kimisi İsa’nın doğumu derken kimisi miladi takvimin başa dönmesi diyor. Neyse ne sonuçta bir 365 gün daha bitti. Her sene olduğu gibi dini boyutu tartışıldı ve islam alimleri görüş bildirdi. Bunun yanına bir de Noel Baba ile ilgili tartışmalar da eklenince tadından yenmez oldu.

Ama en güzeli bunu güzel bir şekilde geçirebilmek hediyeleşmek, sevinmek, sevindirmek… Özellikleri de çocukları mutlu edebilmek. Mesela onlara bir yılbaşı ağacı hazırlatabilmek. Ya da onlara bir resim yaptırabilmek. Daha bizden bir şeyler istiyorsanız kışın kar yağmasını canlandırabilmek.

Her ne amaçla olursa olsun hayatımızdan bir günün daha gittiğini unutmamak lazım. Sevdiklerimizle geçirebileceğimiz bir gün daha ömrümüzden gitti. Geri döndüremeyeceğiniz bir gün daha kayboldu hayatınızdan. Bunun değerini bilmeniz daha önemli.

Ulaşamadığınız sevdikleriniz olabilir uzaklarda. İşte onlara mesaj atmaya veya aramaya çalışacaksınız. Onlara ulaştığınızda mutlu olmalarını dilemeyi unutmayın. Sağlık, mutluluk ve huzur olduğu sürece diğer her şey elinize gelecektir. Hayattan zevk almaya ve olumsuz olan olayları görmemeye dikkat edin.

O zaman biz de yeni yıl dileklerimizle konumuza noktayı koyalım. Yeni yıl sevdiklerinize ve size sağlık, mutluluk, huzur ve başarı getirsin…

Unutmadan yeni yıl akşamının rengi kırmızı 😉

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir