Similar Posts
Sezaryen Ne Demek?
Sezaryen normal doğumun gerçekleşemediği durumlarda anne karnının yarılarak bebeğin alınması durumudur. Son zamanlarda oldukça fazla tartışması çıkan bu konuda belki kelime anlamını öğrenmek isteyebilirsiniz. Medeniyetin mimarları Romalılar eski tarihlerde Dünya ile ilgili bir çok konuda önayak olmuş ve bilimin gelişmesine katkıda bulunmuşlardır. Özellikle gökyüzü ile ilgili çalışmaları sonucu bir günün 24 saat oluşu veya ayların…
Kanımız kırmızı iken damarlarımız niçin mavi?
Yaşamımızın sürebilmesi için vücudumuzdaki her bir hücrenin oksijene ihtiyacı vardır. Hücrelerimize oksijeni kanımız taşır. Kanımız oksijeni havadan aldığımız nefesin sonucunda akciğerlerimizden alır ve vücudumuzun her bir noktasına ulaştırır. Bu noktalarda oksijeni hücrelere devreden kanımız, kalp tarafından emilerek tekrar oksijen depolayabilmesi için akciğerlerimize pompalanır ve çevrim böyle devam eder. Kanımızın içinde oksijen moleküllerini tutup, damarlarda taşıyarak,…
Karikatür Dersleri (UFO)
Bazı arkadaşlar hemen itiraz edebilir olmayan bir şeyi nasıl çizebiliriz ki diye 🙂 Gayet haklılar. Zaten bu konuyu burada (UFO var mı?) işlemiştik. Şimdi tahmini olarak belirlenmiş bir UFO tabirini resmetmeyi öğreneceğiz. Aslında çizim olarak daha zorları olsa da bu çizim biraz daha kolay. Yine diğer derslerimizde olduğu gibi bu dersimizde de yine aşama aşama çizimlerini…
Niçin Hapşırırız?
Hapşırma, ani, irade dışı, sesli bir şekilde ağızdan ve burundan nefes vermektir. Hapşırma burun kanallarındaki sinirlerin uyarılması sonucu oluşan psikolojik bir reaksiyondur. Aslında burnumuz nefes almamızda çok önemli bir görev yapar. Hava onun dar kanallarından türbülans oluşturarak geçerken hem ısısı ayarlanır, hem de içindeki toz burada filtre edilir. Buradaki sinirlerin uyarılmasının nedenleri değişiktir -En çok…
Kurşun Kalem Nasıl Yapılır?
Kurşun kalemlerle ilgili birkaç bilgi vermiştik sizlere. Şimdi ise yabancı dilde olan bir belgesel ile görsel olarak kurşun kalemlerin hayatını özetlemeye çalışacağız. İşte bu görsel video ile bilgi sahibi olabilirsiniz.
Doğadaki Sağlıklı Ortamlar
Doğadaki havyanlardan kanser olan var mı acaba? Ya da bu hayvanlar nasıl ölüyorlar. Mesela hastalıklarını nasıl tedavi ediyorlar. Resimde gördüğünüz gibi bir timsah dişlerini nasıl temizler? Veya bir fil sırtını nasıl temizler? İşte bunlar doğanın bilimi altında gelişiyor. Doğa bir çok hastalığa kendisi çözüm bulmuş şekilde işliyor. İşte bunlardan bazıları: