Similar Posts
Yağmur Damlaları Neden Tek Tek Düşer?
Hiç düşündünüz mü yağmur damlaları neden tek tek düşer? Aslında tek tek değil de birlikte düşseydi herhalde yağmur yağdığında etrafta hiçbir şey kalmazdı. İnen su kütlesi tarafından ezilirdi. Bir islami inanca göre her yağmur damlasını bir meleğin indirdiği söylenir. Fakat her inancın bilimsel bir açıklaması da mutlaka vardır. Yağmur damlalarının tek tek düşmesinin nedeni iki…
Golf Topları Nasıl Yapılır?
Golf toplarının uzun yolculuğunu biliyor musunuz? Çoğu kişi bu golf toplarının plastikten yapıldığını düşünür fakat kauçuktan yapıldığı konusunda bir takın bilgi eksikliğine sahiptir. Özellikle yüksek sıcaklıkta büyük baskılarla oluşturulan şekiller golf topunun uzun süre yuvarlanmasını sağlıyor. Bunun yapılır tarzını aşağıdaki görüntülerle daha iyi anlayacaksınız. İşte görüntüler: [media id=40 width=480 height=360]
Neden Esnerken Ağzımızı Kapatırız?
Başlığı okuduğunuz zaman bile esnediniz değil mi? Hele bir de resmi gördünüz artık sizin esnemenize kimse engel olamaz. İşte bilinçaltının kuvveti. Uykunuz olmasa bile esniyorsunuz. İnanın ben de yazıyı esneyerek yazıyorum 🙂 Gelelim esnemenin nedenine. Esneme eylemi çok uzun zamanlara dayanıyor. Soluma ve oksijen bakımından oldukça etkili olan esneme insanlar için bir gereklilik. Esnerken ağzımızı…
Türkiye’den En Güzel Kareler
Bir sanatçı Türkiye’deki en güzel yerlerin resmini çekmek istemiş ve bir kaç kare fotoğraf yayınlamış. Gerçekten de Türkiye’nin bir çok güzelliği arasında küçücük bir payı sergilese de çok harika kareler ortaya çıkmış. Bu arada dikkat ettim de iki üç fotoğraf karesinin çekildiği yer hariç hepsini görmüşüm. Ne güzel bir duygu. İşte diğer görüntüler. …
Neden Yiyecekleri Çok Çiğnemeliyiz?
Her zaman bilgili kişiler veya büyüklerimiz bize “Eğer sağlıklı olmak istiyorsan çok çiğnemelisin” der veya bu cümlenin değişik türevlerini de söyleyebilir. Peki bunun neden olduğunu düşündünüz mü? Mekanik sindirimin başladığı ağzımızda yiyecekleri bolca çiğnemeliyiz ki yiyecekler tam parçalandıktan sonra mideye ulaşsınlar. Böylece midemiz çok fazla zorlanmadan iyice parçalayabilir yiyeceklerimizi. Fakat bunun asıl nedeni ise bu…
Atmosfer Basıncı ve Oksijen Deneyi
Şimdi sizlerle bir deney yapacağız. Deneyimizin iki amacı var. Birincisi oksijen ile ilgili diğer atmosfer basıncı ile ilgili. Düzeneğimizde iki adet bardağı birbirine ters bir biçimde yerleştiriyoruz ve arasına delinmiş bir peçete yerleştiriyoruz. İçine koyduğumuz mumu ise yanmaya bırakıyoruz. Oksijen ile ilgili deneyimizin sonucunu anlamışsınızdır herhalde. Belirli bir zaman sonra içeride oksijen tükendiği için mum…