Quilling Metotları

Quilling yani sarmalama tekniğinde belli başlı metotlar vardır. Bunlar yardımı ile değişik süslemeler yapabiliriz.

Sarmalama tekniği kendine özgü kalemi olduğu için bunu bulamayanlar normal kurşun kalem yardımı ile yapabilirler.

Bu teknik aslında zor gibi görünse de çok kolay ve eğlenceli bir tekniktir. Kendine özgü kullanabileceğiniz kağıt şeritler ile  değişik tasarımlar yapabilirsiniz.

Şimdi bu sarmalama işinin metotlarına bakalım. Belli başlı sarmalamalar yardımı ile diğer büyük şekilleri oluşturabileceğiz. Yani tümevarım yöntemini kullanıyoruz.

Kullanacağımız metotlar tamimiyle yandakiler ile sınırlı olmamak kaydı ile başlıca kullanılan sarmalamalar bunlardır.

Bunu yapmak için de biraz uhu kullanarak kalemin etrafına sarmaya başlarız.

Bu sarma işi nasıl yapılıyor diye düşünüyorsanız işte bu şekilde;

Öncelikle kendine özgü bir kalemi olduğunu söylemiştik. Eğer bunu bulamadıysak bir kurşun kalemin (tahta) arkasında bulunan silgi bölümüne bir toplu iğne takarak aynısını oluşturuyoruz.

İğnenin ucunu silgimize batırdığımız için toplu kısmı ile sarmaya başlayacağız. Sıkılığı ile ilgili ilk başlarda sorunlar yaşayabilirsiniz fakat sonra yavaş yavaş alışacaksınız.

Toplu iğneye kağıt şeridimizi sarmaya başlıyoruz. Şekildeki gibi elimizle destekleyerek yavaş yavaş istediğimiz turlarda sarıyoruz.

Daha sonra kaç tur döndüğümüzü aklınızda tutmanız gerek ki istediğimiz kadar saralım. Sarma işini bitirdikten sonra kağıt şeridimizin sonunu bulunduğu bölüme yapıştırıyoruz. Burada önemli olan yapıştırmadan önce nasıl bir şekil istiyorsak onu belirlemeli ve o şekli verdikten sonra yapıştırarak sabitlemeliyiz.

Sabitleme işlemi sırasında kullandığınız yapıştırıcı çok olmazsa iyi olur.

.

Yan tarafta da sarmalama işinin bir bölümünü görüyorsunuz. Sarmalama işi bittikten sonra katlama işine geçiliyor. Bir göz modeli çıkarmak isterseniz bunu kullanabilirsiniz.

Bir ucundan hafif gevşetmesinden sonra hafif kat izi oluşturarak modelimizi oluşturuyoruz.

.

.

.

.

.

.

.

 

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir