2012-2013 Okul Kayıtları Nasıl Yapılacak?

Biliyorsunuz ki e-okul sistemine öğrenciler otomatik olarak kaydediliyor. Dolayısı ile velilerin öğrencisine okul seçme gibi bir imkanı bulunmamakta. Bunun yanında e-okul sisteminin daha açılmamış olması nedeniyle okula gidip kayıt işlemlerini gerçekleştirmeye çalışmanız da boşuna olacaktır.

Okullardan da yapılan duyuru ile kayıt zamanından haberdar olabileceksiniz. Bu haberden sonra öğrencinizin TC Kimlik Numarası ile okula kaydını yaptırabilirsiniz. Fakat burada dikkat etmeniz gereken nokta ise okulun durumu.

Eğer okulunuz ortaokul olmuşsa kaydınızı bölgedeki ilkokula yaptırmanızı isteyeceklerdir. Bunu da evinize en yakın okula giderek öğrenebilirsiniz. Eğer çocuğunuz 5. sınıfa başlamış ise çocuğunuzun kaydı ortaokul olan bir okula aktarılacaktır. Bu sene yürürlüğe giren 4+4+4 sistemi ile okullar ortaokul ve ilkokul olarak ayrılmıştır. Sadece İmam Hatip Liselerinin ise ortaokul bölümü açılmıştı. 5. sınıftan 6. sınıfa geçen öğrenciler ise okul değiştirmeden okuluna devam edecek ve mezun olana kadar aynı okulda kalacaktır.

Yine konu ile ilgili sorularınız olursa yorum olarak sorabilirsiniz.

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir